Virhemarginaali podcast 10: Ympärileikkaus

Poikien ei-lääketieteellinen ympärileikkaus on puhututtanut Suomessa viimeaikoina. Virhemarginaali punnitsi asiaa mm- yksilönvapauden, uskonnonvapauden ja lääketieteen kannalta. Onko Jumalalla esinahkafetishi?

Aiemmin viikolla julkaisimme aiheesta artikkelin. Mm. Vihreä Miesliike, Sexpo-säätiö sekä useat muut kansalaisjärjestöt vaativat ympärileikkeusta kiellettäväksi. Nyt myös  Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala on esittänyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle jossa hän tiedustelee Hallituksen valmiutta muuttaa nykyistä lainsäädäntöä kohtelemaan tyttöjä ja poikia yhdenvertaisesti ja kieltämään kategorisesti kaikki rituaaliset lasten ympärileikkaukset.

Keskustelussa pohdittiin myös amerikkalaisen John Harvey Kelloggin vaikutusta ympärileikkauksen yleistymiseen Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa. Kellogg suositteli ympärileikkausta rangaistuksena ja parannuskeinona ehkäisemään poikien masturbaatiota jonka puritaaninen yhteiskunta omaksui yleiseksi tavaksi. Tämän oudon tavan yleisyys on kääntynyt laskuun vasta viimeaikoina.

Aiheesta muualla

Uutiset

Lataa ja kuuntele

Kuuntele jakso: mp3, ogg
RSS-syöte: mp3, ogg
Tilaa iTunesiin

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s